Thursday, September 3, 2009

Aku dan Nunchaku....

hari ni aku nak cerita sikit pasal salah satu daripada hobi aku....
Nunchaku...
ye nunchaku...apa itu nunchaku????
ia adalah sepasang kayu atau besi yang mempunyai rantai atau tali yang bersambung di antara kedu2nya...


Oklah mcm ni.pernah t engok cerit a bruce lee??
nunchaku ni adalah senjata yang sinonim dengan bruce lee....
yesssss betul,kayu bruce lee.pandai pun!!

so bila tgh tgk2 file lama dlm pc nih,ter perasan pulak video yang di ambil oleh adik aku boboy masa aku tengah bermain2 dengan benda alah ni masa awal tahun ni juga.
Lama juga aku mula bermain2 dengan nunchaku nih,sejak dari aku sekolah dulu,tapi aku tak pernah tunjuk pada rakan2,termasuk juga kepada rakan2 baik dan mereka tak pernah pun tau yg aku ni boleh mengendalikan nunchaku dan pernah menjadi tutor kepada peminat2 benda alah nih.

dah lama juga tak pegang benda alah ni so ada lah sikit2 terkucil.huhu

Iron nunchaku - Double
video

Iron nunchaku -single
video

So itulah video2 terkucil sebab dah lama tak training.apa2 ilmu pun kalau tak di amalkan akan semakin tumpul dan hilang kemajiran.
Kalau siapa2 yang memerlukan personal tutor untuk nunchaku arts ni,bolehlah contact aku okey..
Tapi bagi siapa2 yang lebih mahir tu,sila lah beri tunjuk ajar ya..


P/S : kalau agak2 bolah menang tak kalau aku lawan dengan sifu Bruce Lee???huhu


4 comments:

  1. video tu rakaman yang keberapa puluh ribu tu??? :D

    ReplyDelete
  2. salam bro..nak tanya..kat mana boleh dapat nunchaku tu??kalau aku nak order ngan ko bleh??

    kalau ada contact fb aku..
    https://www.facebook.com/saworita.agidustor

    ReplyDelete